R&D is, net zoals bij elk innovatief bedrijf, een belangrijk onderdeel binnen Waterking. Waterking streeft ernaar om te blijven innoveren en eigen producten te ontwikkelen. Met als uiteindelijk doel, het leveren van een hoge ROI op ons materieel. De ontwikkeling is voortdurend in beweging.

Leo Koskamp maakt deel uit van het R&D-team van Waterking. Zijn motivatie om voortdurend te innoveren is om het de gebruiker gemakkelijker te maken. “Bij de selectie van een leverancier letten we op kwaliteit, levertijd en functionaliteit. Wat is goed en waar zien we verbeteringen? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er gaande op het gebied van hydrauliek of aandrijfmotoren? Wij willen altijd het beste voor onze klanten leveren”.

Naast de specifieke klantbehoeften waarbij R&D betrokken is, stelt de heer Koskamp dat het optimaliseren van onze ‘standaard’ producten een continu proces is. “De meest recente ontwikkeling is de vrijloopfunctie op het tandheugelsysteem van de zij-pontons op de amfibische graafmachine. Uiteraard kan deze ontwikkeling ook worden toegepast op de spudpalen van de modulaire pontons”. Met het nieuwste freewheelsysteem van Waterking staan de spudpalen niet vast, maar is het mogelijk dat de machine op de deining/ stroming meebeweegt.

Zoekt u geen ‘standaard’ machine of oplossing? Vraag het team van Waterking naar de mogelijkheden. Wij denken graag mee met uw project.

 

rack and gear system

multicat