Altijd een stap voor in een wereld waar innovatie van belang is

Wat anderen zagen als onmogelijk, hebben wij gezien als een kans. Een amfibische graafmachine met meer bewegingsvrijheid en een groter werkvermogen. De graafmachine van Waterking heeft door zijn ontwikkeling de maatstaf bepaalt voor de volgende generatie amfibische machines.

In 2006 is de eerste Waterking gebouwd. Sinds 2010 is Waterking wereldwijd een fullservice organisatie op het gebied van amfibisch materieel, baggermaterieel en baggeroplossingen. Met meer dan 25 jaar ervaring heeft Waterking een marktleidende positie. Door de spectaculaire groei van de laatste tien jaar zijn we nu aanbieder van wereldformaat. Met een uiterst gepassioneerd en gedreven team voeren we iedere dag ons werk met veel precisie en plezier uit.

Onze eigen verhuurvloot draagt bij aan de continue ontwikkeling. We testen op prestatie, efficiëntie en veiligheid. We zijn altijd op zoek naar verbetering en de hoogst haalbare kwaliteit van onze producten.

Optimalisatie zorgt ervoor dat de machines van Waterking voorop lopen naar de stand van de nieuwste techniek en op onze concurrenten. Alle amfibische graafmachines en onderdelen voldoen aan de juiste emissienormen en zijn gebouwd volgens de machine richtlijn (2006/42/CE).

Onze geschiedenis

In het jaar 1990 is Knoop baggerwerken ontstaan in samenwerking met loonbedrijf J. van der Es grondverzet onder de naam ‘Maatschap Van der Es & Knoop Baggerwerken’.

Dat zelfde jaar werd een multifunctionele baggermachine aangeschaft waarmee onderhoudsbaggerwerken werden uitgevoerd zoals vaarten, kasteelgrachten, vijvers en natuurgebieden. De werkzaamheden werden vooral in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk uitgevoerd. Door de verslechterde marktomstandigheden werd in 2001 de focus volledig gelegd op natuurbouwprojecten.

Door onze enorme passie en gedrevenheid wisten we vele natuurbouwprojecten binnen te halen. De innovatiekracht en doorzettingsvermogen zorgden ervoor we tot de specialisten van Europa behoorden.

In die jaren werd onder andere de Shredder Dredger ontwikkeld. Een machine die vegetatie zoals hout, riet en veengrond in één werkgang kon verpompen. Enkele jaren later volgde de Waterking amfibische graafmachines en bijbehorende accessoires.

In 2007 trad J. van der Es uit het bedrijf en ging het bedrijf verder als Knoop Baggerwerken.

“Door hard werken zijn we gekomen waar we nu zijn”, aldus Jakob Knoop: “Ik ben trots dat we samen met ons hele team Nederland als baggerland hoog houden en dat we tot de besten behoren in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogstaand amfibisch materieel. Daarbij letten we nauw op duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Door de jaren heen hebben we veel specialistische vakkennis opgedaan over baggerwerken en amfibisch materieel. Maar hier stopt het niet voor Waterking. We streven naar continue innovatie om altijd het beste te kunnen leveren. We zijn op dit moment marktleider van West-Europa en Rusland en we willen dit graag uitbreiden naar de overige continenten.”